Workshop Ukelele

Basis Workshop Ukelele spelen

 
 
 
 
 
 
 
I'm sooo Uked!!! En jij hierna ook denk ik!

In deze workshop leer je de basis van de ukelele. Binnen twee uur spelen we met elkaar een (leuk) nummer, ook als je nog nooit eerder een instrument hebt vastgehouden. We leren je stap voor stap de basis en daarna kun je zelf verder leren met online filmpjes, zonder dat je ooit echt op les hoeft .

Tijdens de workshop speel je op de mooiste ukeleles en kun je afwisselen tussen een sopraan, concert of tenor ukelele om uit te vinden wat je het lekkerst vindt spelen. Na afloop is de kans groot dat je je uke niet meer wil loslaten en daar hebben we rekening mee gehouden. We hebben een pin apparaat en verkopen ook tassen, tuners & boho bandjes.

Wil je graag meedoen, let me know of geef je op via www.uked.nl 

 

Workshop Mantra en Zingen op de uke

In deze workshop van 2,5 uur leer je de basis van de ukelele en oefen je terwijl je je eerste mantra’s zingt. Je hoeft nog geen ervaring met een instrument te hebben, we beginnen bij stap 1. Wel is het handig als je van zingen houdt. De nadruk in deze workshop ligt op het samenbrengen van je stem en het instrument en het afstemmen op elkaar.

Deze workshop is ontwikkeld door Liselotte en Barbara van www.uked.nl Nadat ik een mantra intensive bij hun in Bergen had gevolgd was ik zo enthousiast dat ze vroegen of ik hun zakenpartner wilde worden in Groningen. Sinds kort geef ik dan ook de basis workshop en de mantra workshop in Groningen. Wil je de Mantra intensive dan kun je kijken op www.uked.nl voor de workshop die ze geven in Bergen.

Met mantra’s op de ukelele komen twee grote liefdes van Liselotte bij elkaar: yoga en muziek. Ze heeft een aantal mantra’s exclusief voor de ukelele bewerkt op een manier dat de beginner ze snel kan spelen, als hartslag en klankkleur onder de melodie van de zang. Met deze basis kun je jezelf begeleiden. De ukelele is toegankelijker dan het harmonium en neemt een bepaalde lichtheid met zich mee waardoor het mantra zingen makkelijk een onderdeel van je dagelijkse yoga, mindfulness of meditatie beoefening kan worden.

De ukelele is een vriendelijk instrument en de zachte klanken laten veel ruimte voor de zang. De akkoorden geven houvast aan de zang waardoor meerstemmig zingen voor sommigen die daar moeite mee hebben makkelijker wordt. Het is een instrument dat je tegen je buik draagt waardoor je je nog meer verbind met de muziek.

Er zijn ukelele's aanwezig die je naderhand ook kunt kopen mocht je dat willen!
 
Wil je graag meedoen, let me know! Er staat er eentje gepland op zaterdag 12 oktober as!