doTerra

De Kracht van DoTerra

Al jaren heb ik de olien van doTerra in huis maar sinds een jaar gebruik ik ze ook werkelijk meer en meer in huis, en pas ik de olien ook toe tijdens de yogalessen. 

 

 

Ik weet nog dat ik een Homekit thuis had staan en werkelijk niet goed wist wat er mee te doen.  Ze zeggen je moet er in groeien en ik kan nu zeggen, dat is ook echt zo. Toch merk ik dat het fijn is als je wegwijs wordt gemaakt in de olien door het te blijven herhalen, samen te komen, workshops te volgen, en vragen te stellen. Dus ik geef workshops voor mensen die net starten waarin ik vertel over mijn eigen ervaring en dan vooral toegespitst op de HOmekit. 

 

Inmiddels heb ik ook een uitgebreide collectie oliën, verzorgingsproducten en supplementen waar ikzelf en mijn gezin allemaal gebruik van maken . Dus hier kan ook veel over vertellen als het gaat over eigen ervaring. 

 

Waarom kies je voor doTerra?

doTerra is de grootste etherische oliën leverancier ter wereld en betekent ‘Gift van de Aarde’. Ze zijn een wetenschapsorganisatie en zijn constant bezig met het onderzoeken, verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten met wetenschappers en artsen. Naast het feit dat doTerra heerlijke en pure olie verkoopt van hoogwaardig kwaliteit, zijn zij een Fairtrade bedrijf. Lokale boeren in de armste gebieden ter wereld, floreren door hun handelsovereenkomst met doTerra. DoTerra ondersteunt naast de boer en zijn gezin ook de gemeenschap. Ze bouwt scholen, ziekenhuizen en waterputten om het leven, daar waar het al moeilijk genoeg is, een stuk aangenamer te maken. Zelfstandigheid staat daarbij hoog in het vaandel. Je helpt mensen pas echt door ervoor te zorgen dat ze zichzelf kunnen redden.

 

Fijn om te weten

 

doTerra is een directe verkoop organisatie en de producten kunnen niet in een winkel gekocht worden maar alleen via adviseurs. Waarschijnlijk ken je Tupperware, daar kun je het mee vergelijken. Het is een Amerikaans bedrijf en in Amerika is doTerra de nummer 1 organisatie in directe verkoop, wereldwijd staat doTerra op nummer 11. Op dit moment richt doTerra zich sterk op de Europese markt en in het voorjaar van 2017 was er een conventie gehouden in Amsterdam.  

Van alle klanten die doTerra hebben aangeschaft blijft 81% de producten bestellen na de eerste aankoop in het eerste jaar! Na 3 jaar is dit nog steeds 68%. Bij andere directe verkoop bedrijven ligt dit percentage op 10%. Ook zijn er veel gebruikers die uiteindelijk zo enthousiast zijn dat ze een eigen bedrijf starten en andere mensen gaan adviseren in natuurlijke gezondheidsoplossingen!

 

Belangrijkste punten

 

100% pure etherische oliën

100% zuiver, dus niet verdund

100% natuurlijk

gecertificeerd op therapeutische waarde (CPTG® certificatie)

geen synthetische bestanddelen

geen conserveringsmiddelen

geen pesticiden

geen chemische substanties

 

Het bedrijf

 

doTerra werd in 2008 opgericht door 7 ervaren business, wellness en etherische olie-experts. Er waren geen externe investeerders bij betrokken, de eigenaren hebben persoonlijk de start gefinancierd en bezitten 100% van het bedrijf. Ze geloofde in het product, veranderden hun levensstijl, namen een tweede hypotheken, werkten zonder inkomen uit het bedrijf te halen, zodat ze zonder investeerder konden blijven bestaan.  doTerra is nu de grootste oliemaatschappij ter wereld! Ik als ondernemer raakte geïnspireerd door dit mooie verhaal. Een ander belangrijk aspect voor mij is dat doTerra sterk gericht is op familie en vrouwen, wereldwijd bieden ze gezinnen zo veel mogelijkheden op een gezonde leefstijl.

 

 
 

 

Kwaliteit

 

De oliën van doTerra zijn zo fijn, doordat de planten groeien op de plek waar ze het best tot hun recht komen. Er word gekeken naar de toestand van de grond, klimaat, hoogte en oogstseizoen. Dit leidt er toe dat de oliën zeer hoog in kwaliteit zijn. Als de plant zijn volste potentie leeft, dan is dit terug te zien in de olie. D.m.v. testen wordt ook alleen de olie geselecteerd die aan de hoge kwaliteitseisen van doTerra voldoen. Momenteel wijzen zij nog steeds 70% van het aanbod in olie af.  

 

Zuivere oliën CPTG

 

Alle oliën van doTerra worden 5 tot 6 keer getest. Zo gebeurt dit intern door experts en extern door o.a. onafhankelijke etherische olie chemie expert Dr. Pappas.  

Om de hoge kwaliteit te waarborgen heeft doTerra een interne standaard ontwikkeld genaamd Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG). Dit wordt gecontroleerd door 3 laboratoria. Kijk voor meer informatie op www.doTerrablog.com  

Onderop elk flesje staat een code. Wanneer je een testrapport wilt inzien ga je naar www.sourcetoyou.com en vul daar je code in.

 

DOTERRA Healing Hands Foundation

 

DOTERRA heeft een non-profit doel; Healing Hands Foundation. Ze streven er naar genezing en hoop aan de wereld te brengen, een leven vrij van ziekte en armoede. Ook leren ze verschillende culturen zelfredzaam te zijn. De foundation wordt gefinancierd door de leden, medewerkers en de leidinggevenden. Zij hebben de mogelijkheid om geld te doneren of op andere manieren, zoals evenementen of verkoop van speciale producten.