AWAKEN TO YOUR ESSENCE (Kundalini Yoga)

Maandag 19.00, woensdag 09.30 uur en donderdag 19.30 uur!

AWAKEN TO YOUR ESSENCE met Kundalini Yoga

Inschrijven yogales(sen) of proefles

 

Tijdens deze Yoga les met meditatie maak ik gebruik van de leer uit de Kundalini Yoga. Dit voelt voor mij als een van de meest krachtige en veelzijdige vormen van yoga. Er wordt gewerkt met dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra's en krachtige meditaties. Je voelt de werking direct!

De kundalini Yoga lessen leren je je eigen energieveld te beheren en ook te versterken. Daarnaast zullen ze een vrije energiestroom in je lichaam stimuleren ter bevordering van je bewustzijn. De zintuigen komen tot rust, de energie gaat beter stromen en het is ontspannend voor lichaam en geest. Kundalini Yoga brengt je energieniveau op een hoger peil, waardoor je wezen in lijn wordt gebracht met wie je werkelijk bent en je uiteindelijk wakkerder bewuster en stralend gezond wordt. Het is een volledige workout voor lichaam, geest en ziel. De lessen zijn een combinatie van oefeningen, chanten van mantra's en ademhalingstechnieken, mudra's en meditaties. 

 

De oefeningen & meditaties die je tijdens de les beoefent, kun je in je dagelijkse leven toepassen. Zo leer je je lichaam te ontspannen in situaties waarbij je normaliter stress ervaart, weet je hoe je je ruggengraat flexibel houdt zodat je je vitaal & energiek voelt, of hoe je de energie vanuit je nek naar je hoofd weer vrij kan laten stromen na uren achter je computer gezeten te hebben.

 

De lessen zijn uitdagend, confronterend en inspirerend.

 

Je brengt je lichaam in vorm en traint de geest om flexibel en stabiel om te gaan met stress en verandering. Negatieve patronen en weerstanden worden doorbroken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je realiseert je mogelijkheden.

De lessen zijn voor iedereen geschikt en een proefles is mogelijk.

 

 

 

OPBOUW LES
Voordat de les begint zal ik vertellen aan welke aspecten we gaan werken in de warming up, de set die ik die avond geef en de meditatie. Daarna tunen we in via de mantra ONG NAMO GURU DEV NAMO wat betekent ik buig voor de innerlijke leraar in mezelf.  Vervolgens beginnen we de les met een warming up, gevolgd door een set van oefeningen, ontspanning, een meditatie zonder of met mantra en sluiten we af met een gezongen gebed LONG TIME SUN en Sat Nam. In totaal duurt een les 1,5 uur.

 

May the Long Time Sun Shine upon you

All love surround you

And the pure light within you

Guide your way on

Guide your way on

 

Sat nam

 

 

WAT IS KUNDALINI

Kundalini energie is inherent aan ons lichaam. In opgewonden of bewegende toestand wordt deze vaak voorgesteld als een vrouwelijke godheid, terwijl de slapende of statische toestand mannelijk is. Wanneer je met deze bewegende en statische energietoestanden werkt, verhoog je je bewustzijn van zeven naar acht chakra's. Hierdoor reik je, volgens sommigen kundalini yoga docenten, uit boven je fysieke verlangens en ervaar je het goddelijke.

Fysiek gezien zijn chakra's punten waar zenuwen samenkomen. Deze centra zouden ook concentratiepunten zijn van emotionele, geestelijke en spirituele energie.

 


Kundalini yoga en meditatie zijn ervoor bedoeld om op zeer specifieke wijze je bewustzijn te verruimen. Ze trekken energie vanuit het stuitbeen via je ruggenwervels naar de bovenkant van je ruggengraat en vervolgens naar je hoofd. Hoewel er verhalen bestaan over spontaan stromende kundalini energie, zorgen yoga en meditatie voor een gestructureerde omgeving om dit te laten plaatsvinden. Deze energiestroom kan in het begin zeer krachtig, vreemd en beangstigend zijn. Meditatie en yoga zorgen voor structuur en discipline bij een anders zeer chaotische ervaring.

 

Boekentip;

Kundalini Voor een energiek leven vol vuur van Cyndi Dale 

Yoga for Real Life van Maya Fiennes
 

Website;

www.pinklotus.org

www.spiritvoyage.com
www.mayaspace.com

 

 

 

 

 

Yogi Bhajan
Yogi Bhajan

"WE ARE SPIRITUAL BEINGS, HAVING A HUMAN EXPERIENCE
LET'S MAKE IT AN ENJOYABLE ONE"
Yogi Bhajan

 

Yoga Bhajan (1929-2004) was meester in Kundalini Yoga en Witte Tantra Yoga. In 1969 verhuisde hij van Noord India naar Amerika om les te geven en leraren op te leiden. Inmiddels zijn er wereldwijd duizenden yogacentra waar Kundalini Yoga wordt onderwezen.

MANTRA ZINGEN 

Het voelt in het begin misschien raar om hardop te chanten, maar probeer het als je werkelijke veranderingen in je leven wilt ervaren. Chanten wordt gebruikt om blokkades in het leven te verwijderen en oude energieen die je tegenhouden op te ruimen. Tijdens de Kundalini Yoga lessen gebruiken we de kracht van mantra zingen.

 

Mantra's zijn geluidsvibraties en ritmische herhalingen van heilige bekrachtigende woorden die je bewustzijn verhogen. Door herhaaldelijk dezelfde woorden te chanten (meestal woorden in het Sanskriet met krachtige betekenissen) lossen de negatieve en gestagneerde energieen die zich in ons ophopen op, en maken we ons hoofd vrij van ons mentale geklets.

Het chanten van mantra's is een krachtig middel om veranderingen in ons lichaam tot stand te brengen doordat het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Rond de mond bevinden zich maar liefst 84 reflexpunten die door de vibraties van het chanten worden geactiveerd. Deze activeren op hun beurt de hypothalamus, een klier in de hersenen die verantwoordelijk is voor de functie van belangrijke metabolische, hormonale en gedragsstoornissen, die vervolgens natuurlijke opiaten, zogenaamde endorfines afgeeft om het immuunsysteem te stimuleren. Het resultaat ervaren we een lage bloeddruk, minder angst en depressie en een gelukzalig, vredig gevoel.

 

De manier van ademhalen die door het chanten wordt gestimuleerd is ook belangrijk, omdat de opname van zuurstof door diep, ritmisch ademhalen wordt verhoogd en het lymfestysteem (het afvoersysteem van het lichaam) wordt aangezwengeld.

 

 Deze mantra staat op de cd van Mirabei 'Awakened Earth' !

Mijn inspiratie krijg ik vooral van Maya Fiennes. Zie voor een korte indruk van Kundalini Yoga het filmpje hiernaast.