Yoga/Yoga Nidra

Elke donderdagavond Yoga

Elke donderdagavond geef ik Kundalini Yoga & Meditatie in Noordlaren. Dit is een dynamische yogavorm die het lichaam uitdaagt om energie te laten stromen zowel in de ruggengraat als op plekken waar het vast zat in jou. Tijdens de yoga werk ik veel met ademhaling, mantra/meditatie, en staat er muziek op om je lekker te laten meevoeren. De yoga is elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. 

 

Ook geef ik yin yoga waarbij al je spieren en bindweefsel gerekt worden en je vanuit je hoofd lekker in je lijf komt. Vooral na een drukke werkdag is deze vorm van yoga heel fijn. Mijn intentie is om elke maand een Yin Yoga XL te geven waarbij we langere tijd in yin houdingen zitten en naderhand ook heerlijk een lange ontspanning hebben. Heerlijk voor je zenuwstelsel om helemaal tot rust te komen. Soms is deze YIn Yoga XL ook met Sacred Cacao om nog te ontspannen.

 

Regelmatig geef ik Yoga Nidra! 

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Yoga Nidra komt van oorsprong uit de tantrische traditie, maar is rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die kennen. Tijdens Yoga Nidra word je door een stem door de verschillende fases van de beoefening geleid. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf bedenkt, omdat je je tijdens Yoga Nidra volledig moet kunnen ontspannen. Dat gaat niet als je bezig bent met wat de volgende stap in je practice ook alweer is. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo uiteindelijk te komen tot samadhi. Maar voordat je daar bent aanbeland, doet Yoga Nidra al een heleboel andere fijne dingen voor je. Zo zul je misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je beter kunt concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan deze vorm van yoga helpen tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

 

Wil je een Yoga Nidra luisteren dan kan dat via deze LINK