Voorbereiden

Je kunt je op verschillende manier voorbereiden op een hypnose sessie! HIeronder een aantal tips! Je hoeft echt niet overal aan te voldoen om een goede hypnose sessie te hebben. Het gaat erom dat je kan visualseren en mocht dit lastig voor je zijn, neem dan onderstaande tips mee en oefen alvast. Wees je daarnaast bijv bewust van frequenties/trilling die je tot je neemt, zoals het drinken van alcohol de dag voor de sessie vernauwt je bewustzijn en dat is jammer. De rest kan je echt zien als tips voor zowel de hypnose sessie als uberhaupt in je dagelijkse leven, om zo nog bewuster om te gaan met jezelf. 

 

Hypnose sessie is een diepe ontspanning van je lichaam met een alert en focussed mind door visualisatie. Je hebt de hele tijd volledige controle en kunt de sessie stoppen wanneer je wilt. 

 

Het is 'easy peasy'! Ook voor jou!

Ontspannen

In onze huidige maatschappij zijn de meeste mensen vergeten om een moment te ontspannen. We moeten altijd maar door en door. Er is altijd wel iets te doen. Het is dan ook fijn om je hier bewust van te zijn en in de week voor je hypnose zou je elke dag 15 minuten kunnen pakken om gewoon te zitten en te ontspannen en de volgende oefeningen te doen; 

 

Visualisatie oefening 1

Dromen; Dit is waar je begint. We dromen allemaal en wanneer we dromen kijken we naar afbeeldingen vanuit de rechterkant van ons brein waar we ook tijdens de hypnose sessie onze beelden vandaan halen. De eerste activiteit die je zou kunnen doen elke dag is je dromen opschrijven op het moment dat je wakker wordt. Doe het zo meteen want je vergeet je dromen heel snel. Als je hiermee bezig gaat, ben je jezelf aan het trainen om te visualiseren wat je hebt gezien en je traint je rechterkant van je brein en je ontwikkelt je zicht op je binnenwereld. 

Begin een dromendagboek in ieder geval 2 weken voor je hypnose sessie. Noteer zo gedetailleerd mogelijk alles wat je hebt gezien. Ook de kleuren die je zag. En ook de emoties die je hebt waargenomen bij andere mensen in je droom. De geuren die voorbij kwamen, de textuur, de plekken die je zag, de dieren etc. Schrijf het allemaal op. 

 

Visualisatie oefening 2

Je kunt in je dromendagboek helemaal achterin beginnen met het opschrijven van je favoriete herinneringen uit je leven. Focus hierin op je leeftijd en hoe je er uit zag. Hoe je je voelde en wat voor kleuren je ziet. Wie was daar bij jou? Hoe zagen zij er uit? Waar was jij? Binnen of buiten? Welke emoties voelde je daar? En wees je ook bewust van hoe jij het ziet. Wees hier echt bewust van! Hoe neem jij het waar?

 

Dit hoef je niet allemaal te doen uiteraard en helemaal niet als je van jezelf weet dat je goed kan visualiseren. Doe wat goed voelt voor jou. Je gaat sowieso een mooie sessie krijgen. 

Visualisatie oefening

Om je voor te bereiden op een hypnose sessie kun je alvast een visualisatie oefening doen! Zo kun je alvast gewend raken aan het visualiseren en aan mijn stem! Ga lekker liggen of kom zitten en volg je adem! Eerst aankomen in jezelf en rustig worden. Zodra jij rustig bij jezelf gekomen bent starten we met visualiseren. Klik hier visualisatie oefening

Bewust eten

Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat alles wat je eet & drinkt invloed heeft op het vermogen om je binnenwereld binnen te gaan. Je kunt dan ook op het moment dat je een afspraak hebt geboekt bewuster omgaan met wat je tot je neemt. Hierbij kun je denken aan het volgende;

 

- drinken van gezond gevitaliseerd water (fluoride vrij) en misschien met een schijfje citroen.
- eet gezond! Het eten van gezond eten, eten wat licht bevat, brengt jou licht en levensenergie. 

- geen of minderen van koffie 3 dagen voor je hypnose (voeding voor de monkey mind).

- geen vlees 3 dagen voor je hypnose.

- geen alcohol 3 dagen voor je hypnose.

 

 

Meer tips

Verder kunnen de volgende onderwerpen helpen om je een geweldige sessie te geven;

- intentie. Waarom wil jij een QHHT sessie?
- een rustige mind (tip; meditatie tips

- vergroten van je voorstellingsvermogen, wat de taal is van je hogere zelf!
   (artikel over left brain mensen Lees hier

- laat al je verwachtingen los. Geen sessie is hetzelfde en jij krijgt precies datgene wat nodig is. 

- draag loszittende kleding 

- hier wat mythes over hypnose Klik hier

- ik heb de hele hypnose uitkomst verzonnen Klik hier

- let op je dromen! Je hogere zelf praat met je tijdens je dromen. 

- geniet van de sessie!