Yoga

SLOW DOWN met YIN YOGA

SLOW DOWN met YIN YOGA

 

SLOW DOWN met Yin Yoga 

 NIEUWE SERIE feb-april 2024
Serie van 8 lessen
Elke wo ochtend van 09.30-10.45 uur

Data 28 feb, 6, 13, 27 mrt, 3, 10, 17, 24 april 2024 (20 mrt geen les)
Locatie; Oosterhamriklaan 261 A, Groningen
Bijdrage 100 euro, losse les 15 euro (geen 5 rittenkaart meer)

Tussentijds instromen kan ook mits er plek is! Wil je een proefles volgen, je bent welkom, mits er plek is!

 

Wat is Yin Yoga?

 

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het versterken en versoepelen van bindweefsel in het lichaam, met name in de gewrichten en diepere lagen van het lichaam. Het is een aanvulling op de meer actieve en dynamische vormen van yoga, zoals Vinyasa of Hatha yoga.

In tegenstelling tot andere vormen van yoga, waarbij houdingen vaak kort worden vastgehouden, worden bij yin yoga de houdingen langer vastgehouden, meestal tussen de 3 en 5 minuten. Dit langdurige verblijf in de houdingen stelt het bindweefsel en de gewrichten in staat om te ontspannen en te rekken, waardoor de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam worden vergroot.

Yin yoga richt zich ook op het stimuleren van de energiestroom in het lichaam, volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en het concept van meridianen. Elke houding kan invloed hebben op specifieke meridianen, die geassocieerd worden met organen en emotionele aspecten. Door het loslaten en rekken van het bindweefsel, kan de energie vrijer stromen, waardoor eventuele blokkades worden opgeheven en het energetische evenwicht wordt hersteld.

Yin yoga kan helpen bij het vergroten van de flexibiliteit, het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van spanning en stress, het kalmeren van de geest en het bevorderen van ontspanning. Het wordt vaak beschouwd als een meditatieve praktijk, omdat het de gelegenheid biedt om dieper in contact te komen met het lichaam, de ademhaling en het innerlijke zelf.

Het is belangrijk om te onthouden dat yin yoga voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Het is echter altijd raadzaam om een gekwalificeerde yogadocent te raadplegen en eventuele gezondheidsproblemen of beperkingen te bespreken voordat je aan een nieuwe vorm van lichaamsbeweging begint.